Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Tulajdonjog

 

Hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően Ön megkeresett annyi pénzt, hogy legyen egy saját lakása, háza, autója. Ennek a munkának a gyümölcse, az Ön és családja kényelme, és létbiztonsága. Ingatlanja és ingóságai tükrözik az Ön személyiségét, ízlésvilágát.

Az áldozatos munka árán megszerzett vagyonához mindenki ragaszkodik, és csak nagy fájdalmak árán válik meg tőle, ha az élet úgy hozza. Ilyen élethelyzet lehet például egy adósság, hitellel megterhelt ingatlan vásárlása, amikor az embert sajnálatos módon átverik.

Egy autó vásárlásánál hasonló kellemetlen helyzetek léphetnek fel. De vegye figyelembe ezeket a tényezőket akkor is, amikor egy nagyobb és értékesebb ingatlan megszerzésére kerül sor.

Mi segíthetünk! Forduljon szegedi ügyvédi irodánkhoz!

Ügyvédeink vállalják, hogy a fentiekhez hasonló tulajdonjogi ügyeit úgy fogják megoldani az Ön érdekeit képviselve, hogy ne kerülhessen ilyen szörnyű és kilátástalan helyzetbe.

 

Mit tehetnek ügyvédeink Önért?

 • Adásvételi, ajándékozási és egyéb ingatlanokkal kapcsolatos szerződések elkészítése, véleményezése. Földhivatali eljárások lebonyolítása,ügyintézése, hogy Ön biztonságban érezhesse vagyonát.
 • Ügyvédi irodánk rendelkezik elektronikus földhivatali szolgáltatással, ami alapján mindig naprakész információt tudunk nyújtani azokról az ingatlanokról,amik Önt érdeklik. Mindezt azonnal, amint Ön ilyen kéréssel fordul hozzánk. Így el tudjuk kerülni, hogy a megterhelt ingatlan megvásárlása miatt kellemetlen helyzetbe kerüljön.
 • Az adásvételi ügyeivel kapcsolatos eljárásokat teljes mértékben lebonyolítjuk, tehát Önnek nincs más dolga, mint aláírni azokat a szerződéseket, amit ügyvédeink elkészítenek az Ön és a másik fél számára.
 • Ingatlanját tehermentesítjük, a felek egyetértése esetén.
 • Vállaljuk kintlévőségei esetén, hogy az adós fél ingatlanját megterheljük a kérdéses összeggel és a járulékos költségekkel azért, hogy a pénzéért biztosítékot kapjon, és ne érhesse Önt kár a másik fél által.
 • Közös tulajdon esetén tisztázzuk a tulajdoni és használatba vételi viszonyokat a későbbi károk és konfliktusok elkerülése végett.
 • Zavarja Önt, hogy társasháza esetén a szomszédjai helyett csak Ön fizeti meg a közös költségeket? Ilyen esetben is bizalommal fordulhat ügyvédei irodánkhoz.
 • Ha új építésű lakást vásárol, előfordulhat, hogy nincsenek még tisztázott tulajdoni viszonyok, alapító okirat, szervezeti működési szabályzat hiányában. Ekkor az Ön lakása közös tulajdon, ami azt jelenti, hogy minden lakás és minden terület mindenkinek a tulajdonát képezi. Ha nem szeretné, hogy szomszédai elővásárlási joggal éljenek egy ilyen tisztázatlan helyzetben, akkor Önnek is szüksége lesz arra, hogy társasházában elkészüljenek ezek az iratok, amiknek elkészítése nagyon nagy körültekintést és tapasztalatot igényel, mellyel ügyvédeink rendelkeznek.
 • Az ingatlan céljának átminősítése. Olyan esetekről van szó, amikor például lakáscélú ingatlant üzlethelyiséggé, vagy tanyát üdülővé kíván átminősíteni. Ezek a problémák kikerülhetetlenek, ha adott esetben lakásában üzletet szeretne nyitni. Egy ilyen átminősítés akár több százezer forinttal is növelheti az ingatlan értékét.
 • Bérleti jog megszerzése és értékesítése esetén kellő tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Közreműködésünkkel önkormányzati ingatlanokban kizárólagos bérleti jogot szerezhet.
 • Közös tulajdon megszüntetése. Például egy ikerház esetén kivitelezhető az a megoldás, ha az ingatlant két külön helyrajzi számra vezetik át, így tulajdonképpen két önálló ingatlan keletkezik, független tulajdonosokkal, tisztázott tulajdoni viszonyokkal. Így a saját ingatlan rész eladható elővásárlási jog nélkül, és az így létrejövő ingatlanokhoz nem köthető másik fél.

 

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT Forduljon bizalommal szegedi irodánkhoz, és kérje ügyvédeink segítségét!